Pressmeddelande -
Solør Bioenergi kjøper Oplandske Bioenergi AS
Solør Bioenergi har gjennom sitt selskap Solør Bioenergi Varme AS inngått avtale om kjøp av aksjene i Oplandske Bioenergi AS, og utvider med det virksomheten i Innlandet.
Oplandske Bioenergi ble stiftet i 2006 av gårdbrukere og skogeiere i Gjøvik og Stange. De fikk raskt med seg Glommen Mjøsen Skog, Hedalm og Eidsiva Bioenergi på eiersiden, og selskapet har igjennom denne eierkonstellasjonen hatt en stabil utvikling fram til i dag. Selskapet har primært jobbet med fjernvarme basert på biovirke fra regionen, men i 2021 åpnet de Norges første kommersielle fabrikk for biokull på Rudshøgda i Innlandet. Oplandske Bioenergi består i dag av 23 nærvarme og fjernvarmeanlegg og leverer energi til både industri, næringsliv, offentlige bygg og privatkunder. Den samlede leveransen utgjør ca 60 gwh årlig.
Som en del av en større transaksjon selges anleggene på Rudshøgda, Løten, Eidsvold og Eidsvold Verk til Eidsiva Bioenergi AS, mens de øvrige 18 anleggene vil inngå i Solør Bioenergi sin portefølje av nærvarmeanlegg. Solør Bioenergi ønsker å utvikle virksomhetene ved disse anleggene videre i nært samarbeid med kunder, leverandører og lokale myndigheter. Biokullvirksomheten på Rudshøgda legges i et eget selskap med Eidsiva Bioenergi AS og Glommen Mjøsen Skog som eiere.
Ledende aktør innen fornybar energi
Solør Bioenergi har siden oppstarten i 2003 utviklet seg til å bli en ledende aktør innen fornybar energi i Norge og Sverige, og har pr i dag mer enn 2.5 Twh i samlede energileveranser. For den norske delen av virksomheten ligger hovedkontoret på Kirkenær. Med oppkjøpet av nærvarmeanleggene til Oplandske Bioenergi AS styrker Solør Bioenergi sin satsing i Innlandsregionen.
- Vi ser frem imot å støtte opp under den videre utvikling av bærekraftig oppvarmingsløsninger i regionen. Satsingen på nær-/og fjernvarme har vært – og er - svært viktig for å nå overordnende klimamål. I tillegg bidrar fjernvarme til å avlaste belastningen på kraftnettet, som igjen reduserer samfunnets behov av investeringer, og frigjør mye elektrisk kapasitet til mer egnede formål enn oppvarming, som for eksempel elbillading, sier Hans M. Moss, styreleder i Solør Bioenergi Varme AS.
Fortsatt utvikling av virksomheten
Som representant for de selgende aksjonærene i Oplandske Bioenergi AS uttrykker styreleder Heidi Hemstad tilfredshet over at det er industrielle og langsiktige eiere som nå overtar stafettpinnen og tar utviklingen videre.
- Med det omfanget virksomheten har fått, er det riktig at profesjonelle aktører med et større drifts- og administrativt apparat tar over ansvaret for den videre utviklingen, uttaler Hemstad. Vi er overbevist om at de nye eierne vil fortsette å legge til rette for bærekraftige energiløsninger og utvikle selskapet på en god måte. Daglig drift av fjernvarme videreføres med samme høye leveringssikkerhet som tidligere, og det er vi godt tilfreds med, sier Hemstad.
Solør Bioenergi Group
Solør Bioenergi Gruppen er en ledende aktør innen fornybar energi basert på biomasse fra skog og skogindustri med mer enn 600 000 sluttkunder. Selskapet er å finne på over 270 steder i Sverige og Norge der de produserer og distribuerer fjernvarme, nærvarme, industridamp og strøm til private kunder, næringsvirksomheter, offentlige virksomheter og industri. Virksomheten omfatter også energigjenvinning av utrangert trevirke og produksjon av biobrensler som flis, briketter og pellets, i tillegg til å levere industrielle servicetjenester (Utility Solutions). Ved å utnytte fornybare biprodukter fra skogen, vil vi bane vei for et bærekraftig samfunn med minskede CO2 utslipp.
For nærmere opplysninger kan følgende kontaktes;
Hans M. Moss, Styreleder Solør Bioenergi Varme AS, 900 87 225, hans.moss@solorbioenergi.com
Heidi Hemstad, Styreleder Oplandske Bioenergi, 97112692, heidi@ousdalgard.no
Marit Storvik, Direktør Eidsiva Bioenergi, 97645440, marit.storvik@eidsiva.no
Ämnen
Kategorier
Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 600 000 användare varje dag. Bolaget finns på 271 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä, produktion av biobränsle samt drift och underhåll av kommunala och privata VA-anläggningar. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.